tiistai 15. kesäkuuta 2010

Reseptikirja
Lupasin tehdä ekokampaajan lopputyökseni reseptikirjan.
Käyn pikkuhiljaa läpi vanhoja ja uusia kosmetiikkareseptejä. Vanhimmat ovat päätyneet minulle kaksikymmentä vuotta sitten, mutta joku esisiskoistamme on ne kyllä kehitellyt kauan ennen kuin näin päivänvalon.
Hassua, että isoäidille haavan tai hiustenhoitoon tarvittavien hauteiden keittäminen oli yhtä itsestään selvää kuin kaurapuuron valmistaminen.
Hassua siitä näkökulmasta, missä nyt olemme. Niin kaukana Äiti Maasta kuin juosten pääsee... tai autolla!

3 kommenttia:

 1. Tuollainen reseptikirja olisikin mukava olla. Ehkä näytät siitä joskus palasia?
  Se on kyllä totta miten vieraantuneita olemme luonnosta ja kaikesta mikä siihen liittyy, kaikesta hyvästä. Minua ärsyttää se, että nykypäivänä siitä on tullut enemmänkin trendi, että ollaan niin luomua. Mutta hyvä kai sekin on että jollakin tavalla päästää vähän enemmän irti kaikesta keinotekoisesta.

  Olipas sekava teksti, toivottavasti pointti tuli kuitenkin selville :)

  VastaaPoista
 2. Oi, sellainen kirja olisikin valtavan mielenkiintoinen. Minä olen kyllä peruslaiska ihminen, etten sitten ehkä kuitenkaan jaksaisi poimia kasveja (en kyllä tunnekaan kasveja) ja sitten sekoitella jotain hauteita, mutta periaatteessa olen kyllä kovin innostunut. Minä olen superlaiska meikkaaja, ihonhoidoksi riittää puhdistus ja rasvaa päälle. Ehkä pitäisi ryhdistyä.

  VastaaPoista
 3. hmm.. Superlaiska puunaaja minäkin. Enkä edes kolmen tyttären äitinä haluisikaan antaa heille esikuvaa naisen elämästä kuorrutettuna!
  Helppoa pitää olla, minulle.

  Luomusta trendinä;
  Positiivistä- Markettien valikoimiin, hinnat kohtuullistuvat.
  Negatiivista- "hinnalla millä hyvänsä"

  Luomutuote voi olla todella epäeettistä. Itsekkään kuluttajan, vaadin parasta laatua-valinta.
  Esimerkkinä espanjalaiset luomuviinit. Jos ei käytetä kemikaaleja, käytetään ihmisiä- laittomia afrikkalaisia siirtolaisia. 14 tunnin työpäivät 5 euron viikkopalkalla.
  Reilua kauppaa kaukaa lennätettynä vai "luomua" lähempää lennätettynä?

  VastaaPoista