keskiviikko 28. heinäkuuta 2010

Terveisiä Afrikasta!
Inka toi minulle lisää Ugandan helmiä. Näiden helmien eurot (a 15e) menevät lyhentämättöminä Basajjansolon koulun mahdollistamiseen, ylläpitämiseen ja kehittämiseen. Alueella on huimat aids-orpoluvut ja apua tarvitaan kipeästi. Helmet ovat punoneet oppilaat ja opettajat perheineen. Puolet tuotosta saa aina kyseinen ruokakunta ja puolet menee koulun avustamiseen.
Jokainen helmi on pyöritetty ensin roskapaperista!
Keskelle laitoin kuvan monessa länsiafrikan maassa varioidusta edullisesta peruseväästä, kun kerran sattui näin sopivasti, että, tätä tänään syötiin!
Fried plantains with eggs.
Pari ruokabanaania viipaloidaan tuhdiksi siivuiksi, suolaa kevyesti ja tiristä oljyssä pannulla.
Viipaloi punasipuli ja riko viisi munaa lasiin. Sipulit munan sekaan, ja kuivattua chiliä jauheena.
Kun plantaanit ovat kypsiä, kaada ylijäänyt öljy talteen ensikertaa varten ja laita munaseos viipaleiden päälle.
Kypsyttele hetki käännellen ja nauti sitten tästä ihanasta sormiruoasta!


9 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen resepti. Saako suomesta noita ruokabanaaneja?

  Löysin kerran kirpparilta tuollaisen korun parilla vaivaisella eurolla ja olin kovin hämmästynyt, että joku sen raaski myydä. Kauniita ovat nuo.

  VastaaPoista
 2. Huikkaan vaan ihan asian vierestä, että voi mahdoton kun teillä on ihana koti! Selaillut kieli pitkällä taaksepäin, iloa kun tänne löysin!

  VastaaPoista
 3. Hämeentien Afrikka/Intia ruokakaupoista löytyy jatkuvasti. Alle pari euroa kilo!

  VastaaPoista
 4. Kiitos kun olit kommentoinut ja sain löytää tänne! Palailen varmasti.

  Olisikohan ensi kesä meillä jo se kesä, kun lapset saavat kaipaamansa kissan. Itse lapsena surin parikin karannutta tai auton alle juossutta kissaa, joten sisäkissaksi omamme varmasti kasvattaisin.

  Hih, vanhemmista postauksista vielä huomasin, että oli samat aleostokset Gudrunilta. Kyseisen mekon alusmekossa olenkin sitten kulkenut kohta kaksi viikkoa.

  VastaaPoista
 5. kauniit helmet! ihanat!

  nyt alan miettiä josko oikeasti näin noita ruokabanaaneja turun kauppahallissa, vai kuvittelinko vain. hyvä syy pistäytyä siellä:)

  ja kyllä vaan, teillä on ihana koti. IHANA.

  VastaaPoista
 6. Minä mietin juuri samaa kuin Isoinpapu tuossa yllä, että olisiko Kauppahallissa ruokabananeeja? Tekisi mieli tuota ruokaa justiinsa.

  Ja niin kauniita helmiä. Jossain muuallakin olen noita joskus nähnyt. On ihmeellistä, miten toisten rojusta jotkut osaavat tehdä kauniita käyttöesineitä. Kadehdittava taito!

  VastaaPoista
 7. Olen varma, että ainakin jostain Turusta löytyy! Isoinpapu, (ihana signeeraus!!) kiitokiitos!
  Helmiä tuo moni muukin Afrikasta, mutta luullakseni nämä ainoat, joiden koko tuotto menee tekijöille. Toivottavasti eivät!

  VastaaPoista
 8. Vautsi kuinka ihmeellisen ihanaan maailmaan tupsahdin. Taidampa asettua taloksi ja herkutella hippilapsiperheen edesottamuksilla, maukkailla kuvilla ja elämänmakuisella valolla

  VastaaPoista
 9. HEIPS,

  Ihanan oloista elämää teillä ja ihana koti. Jees, tuollaiset helmet löytyvät munkin koruista ja Gudruunistakin tykkään kovasti.

  VastaaPoista