torstai 9. syyskuuta 2010

Rouva x
Eilen lämmitin ison uunin, laitoin ruokaa sienistä ja perunoista.
Leivoin omenapiirakkaa, kesäkurpitsakakkua ja leipää.
Leikkasin hiuksia, hauduttelin kasviväriä, loin tunnelmaa.
Levitin kaksi rekkalastillista hiekkaa pihalleni. Lapiolla.
Sain postia rouva äksältä.
Kertoo olevansa tottunut siihen, että pihat tällä kadulla ovat siistejä, tuplahuutomerkein. Kysyy voisinko siivota omani, tuplakysymysmerkein. Allekirjoittaa rohkeasti, rouva X.
Pihallani ei ole roskan roskaa tai lehden lehteä.
Rakennustyömaa se on. On patolevy-rullaa, on paneelikasaa on lautaa. Rakentaminen jatkuu, pihat työt vasta alkavat.
Roskia tulee vain ohikulkijoilta.
Täytyisi varmasti tässä yhteydessä kiittää niistä kolmesta joulukuusen raadostakin, jotka joulun jälkeen joku raahasi pihalleni! Tai siitä parittomasta saappaasta, laattakasasta ja rikkinäisestä lasten lelumoposta...
Malttia hyvä Rouva, valmista tulee kun kerkeää.
Illalla pistäydyn juuri ennen sulkemisaikaa paikallisessa ihanassa sisustuskaupassa, kynttilät olivat loppu. Siellä turistessa osasin jo nauraa Rouva Äksälle, hyvässä seurassa!


12 kommenttia:

 1. Voi näitä Rouva Äksiä. Onpa todella raukkamaista toimintaa! Ihme, ettemme me ole koskaan saaneet vastaavaa postia, syytä olisi kyllä ollut. Ja kyllä sinä olet voimanainen, jos olet lapiolla levittänyt kaksi satsia hiekkaa pihalle. Sietäis Rouvan vaieta!

  VastaaPoista
 2. Voih... kolmas satsi kohoaa pihalla uhmakkaana kuin vuori, mutta nyt en jaksa/kerkeä.

  VastaaPoista
 3. voi rouva x ! ! :)
  Meillä kerrostalovuosina näitä rouvaäxxiä riitti! Tuli ruutulappua postilaatikosta tiuhaan tahtiin: milloin kopistelin korkokengillä häiritsevästi (oli ainoa kerta vuoden aikana kun pidin tyttöjenillan ja kengät puettiin eteisessä juuri ennen lähtöä.) milloin lorotimme liikaa vettä. Lapsi itki! (voi kummaa, itkeekö ne joskus vauvoina ja isompinakin). Ja sitten oli ne huolella valmistetut ruutulaput, jotka oli päälystetty kontaktimuovilla, JOIHIN oli kirjoitettu automme rekkari ja jotka oli laitettu tuulilasiin. Kun auto oli paikalla, joka ei ollut parkkipaikka. Kuulemma. JOnkun mukaan. :) Nyt jo huvittaa, mutta usein loppui huumorintaju.
  Kaikenlaista sitä maailmaan mahtuu..

  VastaaPoista
 4. No hui miten äksy äksä! Mutta hällä on selvästi tekemisen puute kun ehtii tuohtua toisten pihoista. Ehkä kannattaisi ehdottaa harrastusta, vaikkapa lintujen bongailua kun hänellä tuntuu olevan taipumusta tarkkailuun...

  Meilläkin on monta asiaa kesken, varsinkin sellaisia jotka näkyvät ulospäin. Monta hyväntahtoista kommenttia on saatu,kuten vaikka: "tuohonhan mahtuu hyvin rakentamaan kun ensin puratte entisen pois."

  Kyllä ne kaikki sitten valmistuvat ajallaan. Iso tyttökin totesi että meillä on ihana koti vaikka se ulospäin näyttääkin vähän kummitustalolta. :)

  VastaaPoista
 5. Heidi, kerrostalo vuosiin mahtui meilläkin pari ikä-neiti-rouvaa kommenttilootineen. Jotenkin ajattelin, että nyt sais olla omalla pihalla, omalla luvalla...

  Pilvitarha, Ihana asenne! Se on kyllä minusta iso puute ihmisellä,´jos ei kykenen sietämään keskeneräisyyttä.
  Siitähän koko elämässä on kyse, keskeneräisyydestä.

  VastaaPoista
 6. Luulisi nyt ihmeseltä ymmärrystä löytyvän remonttipihalle. Aika taikuri saa olla, jotta saa lautakasat ja muut vastaavat remontti- tai rakennustarpeet näyttämään erityisen siisteiltä. Rivitalossa natkutuksen vielä ehkä ymmärtäisi, mutta että omakotitalossa.

  VastaaPoista
 7. voi herramujee!!! rouva x, vähän arsyttävä:) mukavia kuvia ja kivan värisiä kynttilöitä :)

  VastaaPoista
 8. Voimia voimia sinulle jaksaa ihanien tyttöjesi keskellä -ja jätä ne x:T omaan oloonsa!terveisin rivitalo asukki, jonka lavalöydöt joskus kirvoittaa naapureita nimettömään postiin laatikkoonsa kun piha ei ole ihan naapuruston kaltainen:)) kynttilä aika on suloista aikaa.

  VastaaPoista
 9. Meitä on moneksi, ja rouva X:llä on ilmeisesti ylimääräistä energiaa... Unohda tuollaiset ja keskity kaikkeen kivaan, niinkuin noihin ihanan vihreisiin kynttilöihin ja lihaksia kasvattavaan hiekkatyöhön!

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 10. No voihan halvattu rouva x.
  Olen muuten nyt useampaan kertaan ajannut talonne ohi :) Ja olen ajannut aika monta kertaa huomaatta asiaa. Asutaan aika lähekkäin. Kuljen postille teidän talon vierestä. Näyttää niin ihanan kotoisalta ja houkuttelevalta. Voisin käydä vaihtamassa sanasen jos muutamakin sen x:n kanssa!

  VastaaPoista
 11. pyh ja räyh rouva äksälle!!

  ihanat kuvat taas! pirteät!

  VastaaPoista
 12. kummallisia tuolaiset rouva x:ät!! Jätä omaan arvoonsa tuollaiset lappuset ja lippuset! Kiva tämä sinun blogisi! Laitoin heti blogilistalleni omaan blogiini.

  VastaaPoista