lauantai 19. maaliskuuta 2011

Kolme asiaa
Minä kävin pitkästä aikaa kirpputorilla. Ihan totta.

Kesä aikaan tulee luuhasteltua hietsussa joka vapaapäivä, mutta talvella ei.

Tattarisuon löytötori on nimensä veroinen ja hinnoista tinkiminen tekee iloiseksi.

Bussissa kanssa matkustajat eivät kaikki tulleet iloiseksi kun mukanani oli tuo kaunis lamppu, joka on korkeampi kuin minä.

Minulla on etuoikeus viettää aikaa työkseni ihanien ihmisten kanssa, kuulen, näen ja opin teiltä niin paljon. Itsestäni ja maailmasta. Niin kiitos siitä.

Kiitos myös kaikista ihanista kukista, opeista ja hunajasta, jotka ovat sulostuttaneet elämääni taas!

Minulla oli koulussa biologian opettaja nimeltä Irma Järvelä.
Irma oli 90-luvun alun lamavuosina, lähellä eläkeikäänsä, jo aikaansa edellä. Irma sanoi, että tulevaisuudessa ne ihmiset joiden perimä selviää meneillään olevasta kemikalisoitumisesta selviävät. Surullista ja totta.
Oikein kun paljon miettii tekee joskus mieli luovuttaa. Mutta ei. Ihmiset ovat sitkeitä, yrittävät loppuun asti.
Mutta mitä teen kun koulu tekee yritykseni tyhjäksi?
Tässä kaupungissa niiden perunamuussissa on KAKSIKYMMENTÄ e-koodillista ainesosaa.
Mihin se peruna meni?
Kuka on vastuussa lapseni myrkyttämisestä?
KUKA?

9 kommenttia:

 1. Mitä?!!!

  Uskomatonta. Minne se peruna tosiaan meni?

  Vihastuttaa nyt niin, etten kykene järkevään argumentointiin, mutta paljon pyörii mielessä aikuisten vastuu lapsista ja ruoan kunnioittaminen (tuollainen e-koodimäärä perunamuusissa on jo suoranaista vittuilua koko ruoan käsitteelle).

  VastaaPoista
 2. Aivan ihastuttava lamppu! Sopii teille ihanasti!

  Noita lisäaineita on nykyisin joka paikassa, ja niiden välttäminen on tosi työn takana. Välillä tuntuu tosi turhauttavalta, mutta pakkohan se on yrittää!

  Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
 3. Jösses sentään,en ala!!! Haluan uudet jaot ja pelkkää perunaa,voita ja maitoa muusiini kiitos!

  En oikein ymmärrä tätä menoa..
  Hieno on lamppu kuiteskin:-)

  VastaaPoista
 4. 20 E:tä?!! Järkyttävää. Ei tuota enää ruoaksi voi kutsua.
  Nykyään kun tuijotetaan muutenkin kaikenmaailman käyriä ja taulukoita, niin ihmettelen miten ravinto kouluissa voi olla niin ala-arvoista, myrkyttämistä. On tainnut joiltakin unohtua lause "Olet mitä syöt".

  Ihanat löydöt, lamppu on UPEA!

  VastaaPoista
 5. niinpä. vihreillä on vaalimainos, jossa lukee simppelisti puhdas ruoka. kunpa niin olisikin. itse tekemälläkään ei tahdo saada puhdasta, raaka-aineet on niin pitkälle käsiteltyjä. minä olisin valmis ottamaan pienen askelen sivulle ja räknäämään hetken, mitä sitä oikeasti tarvitsee ihmisenä oloon nykymaailmassa. voisiko ydinvoimaa vähentää jos kaikki kuluttaisimme vähän vähemmän ja mitä se oikeastaan tarkoittaa. itselläkin olisi niin paljon parannettavaa.. jotkut tekevät enemmän, kuten sinä, huvilan upea emäntä.

  VastaaPoista
 6. Sellainen adressi pitäisi nyt pian laatia ja lähteä barrikaadeille. Nyt olisi hyvä sauma iskeä, kun media on herännyt tähän kemikaalijuttuun ja OIKEASTI terveellisestä ruuasta puhutaan niin monella foorumilla. Vanhemmat voisivat olla sopivalla taajuudella. Tällaiset aiheet kun tuppaa hukkua arjen pyörityksen jalkoihin. Ja kouluruoka kun on poissa silmistä kaikilla muilla paitsi itse koululaisilla...

  Kukahan sen adressin osaisi laatia... Olen mukana jotenkin, kun vain keksin miten...

  VastaaPoista
 7. Kiitos rohkaisevista sanoista!

  Käsveska, tiedätkö kuinka pitkään ihminen voi elää sanoillasi? Kauan. :)

  Joola, Olet oikeassa, meidän pitäisi. Eikös joku adressitpistekomi ole olemassa?

  Päiväkodissa juteltiin aiheesta pitkään, lasten pyöritellessä eineskasvispihvejä käsissään. siellä(kin) huomaa kuulema heti ruuan menekissä kun tarjoillaan teollisen makuista ruokaa. Kannustivat vanhempia nostamaan asiaa esille. Yleisönosastokirjoittelua ja suoria viestejä palmioille ja amicoille.

  VastaaPoista
 8. Me muutettiin vähän aikaa sitten sieltä kaupungista maalle. Tyttö siirtyi pienempään kouluun, missä tarjoillaan koulussa tehtyä kasvisruokaa. Entisessä söi kanssa kasvisruokaa, tai siis ei syönyt. Oli puurolinjalla joka päivä, kun tarjottu kasvisruoka oli sellaista teollista huttua, jota meidän tyttö ei ainakaan suostu syömään. Ei sellaista syö kotonakaan, miksi siis koulussa.
  Koulun vaihtumisen jälkeen meille on koulun jälkeen tullut reipas koululainen. Ei nälkää valittava kiukkuilija. Tuntuu, että jaksaakin koulussa erittäin paljon paremmin.
  Kaipaa muuten vanhaa kouluaan, mutta ruuan ottaisi nykyisestä.

  Kirjoitan nimen ehdottomasti adressiin jos sellaisen saatte värkättyä. Olisikohan joku kansanedustaja/ehdokas tai kaupunginvaltuustossa istuva kiinnostunut lähtemään mukaan. Kannattanee kysäistä!

  VastaaPoista
 9. Ihan hullua, että ihan perusruokaankin saadaan tuollainen määrä lisäaineita! Voiko tuota enää luokitella terveelliseksi ruoaksi lainkaan, tuskin. Ja lapsethan eivät voi valita mitä koulussa syövät. Ei muuta kuin adressia laittamaan. Varmasti nimiä listaan löytyy.

  VastaaPoista